Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

OM FÖRENADE BIL.

Förenade Bil AB är ett av landets äldsta bilföretag. Den 4 februari 1921 registrerades aktiebolaget hos Kungliga Patent- och Registreringsverket. Adressen var Östra Tullgatan 6 i Malmö. Endast trettiofem år tidigare, 1886, hade världens första patenterade automobil med förbränningsmotor, Benz Patentwagen, sett dagens ljus. Och det var också här vid Östra Tull som kung Gustav IV Adolf och drottning Fredrika anlände med hovstaten och diplomatiska kåren till Malmö för att styra landet 1806-1807. Parad och välkomstceremonier väntade vid stadens östra port. I Malmö befann man sig så nära händelserna (Napoleonkrigen) i Europa som möjligt. Och här invid Drottningtorget, uppkallat efter drottning Fredrika, etablerade Förenade Bil sin verksamhet. Ett idealiskt läge, så nära kontinenten som möjligt, för att utveckla affärskontakter i Sverige, i Europa och i övriga världen.

Vid Östra Tull samlades den tidens automobilfirmor och många bilmodeller från när och fjärran fick nya ägare vid Östra Tull i Malmö. Ett affärsläge som stått sig mycket väl genom åren. 

Våra anläggingar

 

 

Lediga jobb

Vi är ständigt på jakt på nya förmågor och medarbetare. Känner du att du passar in hos oss så tveka inte att höra av dig till oss. För att se vilka lediga tjänster vi har just nu så klicka på länken nedan.

Lediga jobb